Paardenmatras Comfort

Wat is een paardenmatras comfort?

Het Comfort matras is een waterproof matras van muur tot muur. Het matras is niet alleen ergonomische, maar ook efficiënt, economisch en milieuvriendelijk.

Onze matrassen kunnen gebruikt worden als kraammatrassen doordat de Comfort matrassen veel veerkracht hebben, dit bootst een natuurlijke weide na. Staand bieden de matrassen een goede ondersteuning, doordat het een egaal oppervlakte is. Als de paarden liggen op de paardenmatrassen komen de stijve gewrichten los en neemt de revalidatie-tijd sterk af.

Materiaal besparing

Met onze paardenmatrassen heeft u tot wel 80% minder stro of een andere bodembedekking nodig. 

Als we voor een gemiddelde van 500kg stro per maand nemen voor een box van 3x3m is dat een 6000kg stro per jaar. De prijs voor 1 ton stro ligt rond de 150 euro. Dan zou deze box 900 euro per jaar aan stro kosten. Wat met onze paardenmatras terug naar een 120 euro aan stro gaat. Dit betekent dat u per jaar alleen aan het stro al 780 euro bespaard per box. Maar doordat er minder stro in de stal ligt bent u sneller klaar met de stal schoonmaken, heeft u minder mest afvoer, minder opslag nodig voor de stro en ga zo maar verder.

Voor een gemiddelde box van 3×3 verdient u deze met de besparing van het stro al het paardenmatras al voor 78% terug in het eerste jaar. reken je de afvoerkosten van het stro en de opslag hiervan en arbeid ook mee zal dit zelfs nog hoger uitvallen.

Gegeven:
500kg stro per maand voor een ligbox van 3x3m
Prijs stro per 1000kg 150 euro
Met onze paardenmatrassen een besparing van 80% op het stro

Uitgave voor een normale box 3x3m
12 x 500 = 6000kg stro per jaar
6 x 150 = 900 euro stro per jaar

Uitgave voor een box met onze paardenmatrassen 3x3m
12x 500 = 6000kg stro per jaar
0,2 x 6000 = 1200kg stro per jaar (80% minder stro)
1,2 x 150 = 180 euro stro per jaar

Conclusie:
900 – 180 = 720 euro besparing per jaar aan het stro

Materialen

1. Meercellig matras

Gevuld met gelijkmatige rubber-snippers

Het hoofdonderdeel van de paardenmatrassen is een meercellig gevuld matras, die gevuld is met rubber snippers. Deze speciale snipper zorgen ervoor dat het paardenmatras stevig maar toch zacht is.

2. Gelijkmatige rubber-snippers

Biedt een consequent zacht matras

Elke rubberen vlok is opgemeten en gesorteerd op grootte. Dit zorgt voor een gelijkmatigheid in de gehele stal.

3. Rubber-gecoate toplaag

Slip-bestendig en waterproof

De toplaag van het paardenmatras bestaat uit een rubberen toplaag van hoge kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat de toplaag waterproof en anti-slip is. Doordat hij waterproof is en uit één geheel komt, kan er geen vocht onder de toplaag komen en is de stal makkelijk en secuur te reinigen.

4. kunststof bevestigingsstrip

Gemaakt van sterk kunststof voor een lange levensduur

De duurzame strips zorgen ervoor dat de toplaag op zijn plaats blijft liggen en perfect vlak ligt. Dit is niet alleen bevorderlijk voor het comfort van de paarden maar ook voor de levensduur van het paardenmatras.

Vragen of meer informatie ?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Klik dan hier >